Photobucket

Sahabat Maya :

Sunday, May 22, 2011

Sukan tak masuk akal

Sukan tak masuk akal


Perang Kadbod.


SUKAN sememangnya antara perkara yang tidak boleh dipisahkan dalam hidup manusia. Pastinya setiap seorang dari kita mempunyai sukan kegemaran mereka masing-masing.

Malah dalam kebanyakan hal sukan bukan lagi sekadar satu permainan atau hobi semata-mata malah ia sudah menjadi entiti perniagaan yang mampu memberi keuntungan sangat lumayan.

Ia juga mampu memberi pendapatan berlipat kali ganda serta kemewahan yang adakalanya di luar batasan kepada mereka yang terlibat dari pemain sehingga pengurus dan pastinya pemilik yang memperoleh pendapatan paling lumayan.

Lihat sahaja bagaimana ahli sukan seperti pemain golf terkenal Tiger Woods, mampu memperoleh pendapatan beratus juta ringgit setahun melalui hadiah kemenangan dan penajaan.

Itu belum lagi kita melihat bagaimana kelab bolasepak seperti Real Madrid, Manchester United, Bayern Munich dan pelbagai lagi berupaya membayar gaji pemain mereka yang bernilai ratusan ribu ringgit secara mingguan.

Begitu juga sukan terkenal di Amerika Syarikat (AS) seperti bola keranjang dan besbal yang mana kelabnya sahaja bernilai berbilion ringgit.

Begitulah pengaruh sukan dalam hidup manusia kerana semakin ramai peminat dan penyokong fanatik, semakin untunglah kelab berkenaan.

Namun terdapat juga sukan-sukan yang pelik yang adakalanya dilihat agak tidak masuk akal. Melihat kepada sukan-sukan ini dimainkan memang agak melucukan malah ada yang mengerikan dan sadis kerana jika tersilap langkah ia mampu mengorbankan nyawa.

Berikut adalah antara 10 sukan pelik yang dimainkan oleh manusia dari segenap ceruk dunia. Ia disiarkan hanya sebagai bahan berita menarik untuk tatapan pembaca dan pastinya bukan untuk ditiru mahupun dimainkan secara langsung kerana ada di antaranya mampu memberi musibah yang sukar dibayangkan.

1. Melempar orang kerdil


Sukan ini memang agak melampau malah mungkin tidak boleh dikategorikan sebagai sukan pun kerana ia dilihat seolah-olah menghina golongan kerdil sebagai satu objek lawak. Berasal dari Australia sekitar tahun 1980-an, sesiapa saja termasuk perempuan boleh menyertai acara ini namun mereka perlu mempunyai fizikal "gagah" seperti lelaki.

Acara ini dimainkan lengkap dengan peralatan kesihatan seperti topi keledar dan pemenang dipilih berdasarkan lontaran paling jauh. Lebih teruk lagi mereka yang bakal melemparkan orang kerdil ini digalakkan untuk meminum minuman keras, mungkin untuk menghilangkan rasa bersalah kerana bertindak kejam terhadap golongan kerdil.

Dikatakan sukan ini dimainkan oleh golongan kulit putih yang bosan dengan kehidupan harian sebagai petani yang sering memandu traktor dan berlangsung secara tertutup di dalam pub. Namun acara ini dikatakan diharamkan kerana ia dilihat menjatuhkan maruah serta menghina golongan kerdil.

2. Catur tinju


Sukan ini bukan sahaja memerlukan kekuatan fizikal tetapi otak yang bijak pada masa yang sama. Ia bermula pada 1992 oleh seorang kartunis Belanda, Enki Bilal dan kini semakin popular terutama di Britain, Siberia dan beberapa negara Eropah lain.

Ia memerlukan dua orang yang sangat berkeupayaan dalam sukan tinju dan juga mempunyai kemahiran bermain catur kelas A. Sukan ini dimainkan secara bergilir-gilir dimana pada pusingan pertama peserta dikehendaki bermain catur selama empat minit sebelum bertinju selama dua minit.

Peserta dikehendaki bertinju dan bermain catur secara bergilir-gilir sehingga mereka menghabiskan maksimum 11 pusingan. Peserta diberi masa selama 14 minit untuk menghabiskan sukan berkenaan.

Pemenang dipilih berdasarkan keputusan knock out atau pun checkmate yang mana dihabiskan dahulu dalam tempoh masa yang diberikan.

3. Sukan mendukung isteri


Sukan ini yang pertama kali diperkenalkan di Finland memerlukan si suami mendukung isterinya secara terbalik dan terpaksa melalui pelbagai halangan sukar.

Pemenang dipilih berdasarkan pasangan mana yang sampai di garisan penama t dahulu. Menarik untuk di sebut disini, sukan ini memerlukan kasih sayang yang kuat sesama pasangan kerana jika tersilap langkah bukan saja boleh menjejaskan hubungan malah mungkin membawa maut!

4. Gulingan keju Cooper's Hill


Sukan ini memang mengerikan kerana kemungkinan untuk patah tulang dan cedera parah adalah sangat tinggi. Sukan ini merupakan acara tahunan di Bukit Coper dalam daerah Gloucester, England.

Dikatakan sukan ini telah dilangsungkan sejak lebih 200 tahun lalu. Ia bermula apabila sebuah kotak mengandungi keju dilepaskan menuruni bukit curam dan orang ramai akan mengejarnya, siapa yang sampai dahulu akan diisytihar sebagai pemenang.

Walaupun pihak berkuasa telah melarang sukan ini berlangsung kerana melibatkan terlalu banyak kecederaan namun para peserta yang datang dari seluruh dunia tetap berdegil. Namun akhirnya kebanyakan mereka hanya pulang dengan kecederaan teruk.

5. Hoki air


Sukar untuk membayangkan bagaimana sukan ini dimainkan di bahagian dasar kolam air. Seperti mana hoki namun ia dimainkan lengkap dengan peralatan menyelam dan perlu mengejar dan merebut bola berbentuk leper.

Jaringan dikira apabila bola berkenaan menyentuh dinding pasukan lawan yang dimainkan dengan enam orang dalam satu pasukan. Bayangkan pasti jenuh pemain tersebut untuk menggerakkan bola di dalam air apatah lagi untuk menjaringkan gol.

6. Melempar telefon bimbit


Sukan ini diktiraf sebagai sukan antarabangsa di Finland dan bermula sejak tahun 2000. Sukan ini berkembang dengan pantas dan mula mendapat perhatian di negara-negara Eropah dan AS.

Juara dikira melalui balingan paling jauh serta kreativiti balingan. Setakat ini rekod balingan paling jauh dicatat oleh oleh Chris Hughff dengan jarak 95.83 meter pada Ogos 2007.

7. Manusia lawan kuda


Sukan ini memang mencabar keupayaan, manakan tidak memandangkan pesaingnya adalah kuda yang sangat berkebolehan berlari lebih laju berbanding manusia.

Berlangsung di bandar Llanwrtyd Wells di Wales, ia diadakan setiap tahun sebagai menguji ketahanan manusia dibandingkan dengan kuda dengan melalui pelbagai halangan dan kesukaran.

Ia dilaporkan bermula pada 1980 apabila seorang tuan tanah memilih untuk mengadakan sukan ini sebagai jalan penyelesaian setelah terbabit dalam pertikaian sama ada manusia mampu untuk menewaskan kuda dalam acara merentas desa.

8. Buzkashi


Sukan ini dimainkan seperti bola sepak tetapi pasukan perlu dilengkapi kuda seperti sukan polo. Namun peliknya berbanding sebuah bola yang menjadi rebutan dalam bolasepak, sukan ini begitu pelik kerana yang direbutkan adalah bangkai anak lembu.

Bangkai anak lembu ini akan direbut dan kemudian dilontar masuk ke dalam gawang gol yang turut dijaga oleh seorang penjaga gol. Pasukan mana yang menjaringkan "gol" paling banyak akan diumumkan sebagai pemenang.

Sukan ini banyak dimainkan di Afghanistan namun sedihnya bangkai anak lembu itu pula dijadikan barang permainan serta dibaling ke sana sini seperti bola. Peliknya dunia!Utusan Malaysia Online
Teruskan membaca..

Syoknya BelajarPergi ke kedai membeli durian,


Mari dimakan bersama ciku,


Jika adik inginkan pengetahuan,


Jangan lupa membaca buku.Imej" syoknya belajar"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buku Syoknya Belajar memberi sedikit

sebanyak tip-tip berguna untuk dikongsi

bersama khususnya pada para pelajar.

Selain daripada itu ianya juga sesuai

dibaca dan dimiliki oleh para ibu bapa,

tenaga pengajar dan sesiapa sahaja

yang minat untuk

mendalami ilmu pengetahuan

mengenai dengan keseronokan

menjalankan aktiviti belajar.

Isi kandungan buku dibahagikan

kepada 32 tajuk untuk mempermudahkan

pemahaman pembaca

selain daripada memberi idea

dan informasi secara teratur.Tajuk-tajuk tersebut adalah:-  1. Bagaimana buku ini membantu anda syok belajar

2.Mahu Berjaya


3. Meneroka diri


4. Memprogramkan minda5. Memperkasa disiplin diri6. Memahami konsep
pengajaran dan pembelajaran (P & P)7. Bersediakan anda untuk belajar8. Merancang penggunaan masa9. Study SMART 1: Persediaan awal sebelum ke kelas10. Study SMART 2: Menghadapi pembelajaran di dalam kelas11. Study SMART 3: menghadapi pembelajaran di dalam kelas12. Analisis sukatan pelajaran13. Analisis soalan ujian dan peperiksaan14. Analisis prestasi ujian dan peperiksaan semasa15 .Teknik membaca berkesan16. Teknik mendengar dalam pelajaran17. Strategi mencatat nota18. Kemahiran berfikir19. Teknik mengingat20. Kumpulan Belajar: Teknik menghadapi mata pelajaran yang dianggap sukar21. Penyediaan senarai semak / ‘check list’22. Mengurus psikologi untuk peperiksaan23. Asas pembinaan soalan peperiksaan24. Persediaan awal menghadapi hari peperiksaan25. Tip menjelang hari peperiksaan26. Tip menghadapi hari peperiksaan27. Strategi menjawab soalan peperiksaan28. Tip menjawab soalan objektif


29. Tip menjawab soalan jawapan pendek, struktur dan esei


30. Mengapa gagal peperiksaan ?31. Membina pelan tindakan32. Amalan berdoa dalam pembelajaran

Tujuh persoalan utama adalah

apa yang aku ingin diri aku
jadi?,

bagaimana dengan prestasi pelajaran aku sekarang? ,

apa kekuatan
aku?,

apa kelemahan aku? ,

apa peluang menunggu aku?,

apa ancaman yang
bakal mendatangai aku?

dan adakah aku puas dengan keadaan aku
sekarang?p/s : Barang kemas jangan digadai,

Orang malas mesti diajar,

Jika mahu menjadi pandai,

Kita mestilah rajin belajar.Cuaca panas diliputi awan,

Langit terang hingga ke senja,

Bukulah teman bukulah kawan,

Amalan orang yang bijaksana.
Setiap hari membasuh kain,


Membasuh kain di tepi kedai,


Membaca buku mestilah rajin,


Agar kita menjadi pandai.

Buah ciku dimakan tupai,

Jatuh sebiji di atas batu,

Kalau mahu menjadi pandai,

Rajin-rajin membaca buku.


Teruskan membaca..

Al-Fatihah dan takziah:Tragedi Latihan Nasyid
[Surah+Al+Fatiha.jpg]

2.30 minit petang Sabtu 23/05/2011

Tragedi Tanah Runtuh Madrasah Anak Yatim

Rumah Anak Yatim Al-Takwa,

FELCRA Semungkis,


Batu 14, Hulu Langat,

Kajang, Selangor.


http://3.bp.blogspot.com/-GSjJdedVLZU/Tdhrwx3gFGI/AAAAAAAAA-0/fi7UzCQGi3U/s1600/tragedi1.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-rLoN-f50faU/Tdhut9nIPxI/AAAAAAAAA-4/82j3MMK5saA/s1600/tragedi2.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDZLOM1S-IKMj1R4Pykd6q4la23G6j3aBd0I1y5y_R7YOAR0I90g0GSue44Ebax75D1V2Z7YDdBjZyZoUI_QAJhay5phVLgdSvzTxhH0ShznSDBQd7-puAMgb6W61aEW2P8q0iRDrm2qwH/s1600/mangsa-tanah-runtuh-rumah-anak-yatim3.jpg


KAJANG: Polis mengesahkan sehingga jam 8 malam ini lima orang maut dalam kejadian tanah runtuh di Rumah Anak Yatim Al-Takwa FELCRA Semungkis, di Hulu Langat, dekat sini.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab, berkaat sementara itu 12 berjaya diselamatkan daripada tempat kejadian berkenaan. Beliau berkata, pasukan penyelamat dan polis akan meneruskan operasi menyelamat sehingga menemui semua mangsa kejadian.(Berita Harian)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKDP2BdYej0g6Ao4AF2bKuq-31U0ZR39YXATs5xCW59COW-OxIXBpaaun85sqygVrQGjtD4fxGn8C9Y4IRbgLj_KHDSJj2NdFRxtumQ84uDQYtyQI_JM5PIyVrleQKa68cyZpeooH-Lvos/s1600/mangsa-tanah-runtuh-rumah-anak-yatim12.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIPrQM-i-ANgGa7nZcgIm1jaoTf-1nKjuwRiLwG4qvptArXbbLc-8PS93_MnyDFV31tt9YyWk1aEOj5xvYbstWg3pUSN0hSTic-kKhoR242YbuI4MfX2EVvxFR7wubI4nEYH1CmxjXhpDP/s1600/mangsa-tanah-runtuh-rumah-anak-yatim2.jpg
http://mynewshub.my/bm/files/2011/05/Mayat1.jpg

http://mynewshub.my/bm/files/2011/05/YUM-1.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjunrwBxObx5zsCQSu7me6cRnjwfu9VYHiFEb2uffIJssT3FWYwOvtq2jq065nXuk8cRpH5r8fQp06O3kSFY_Aan2IX_aavs6TAkcb8_dZ8QDwy8wRH3Li51E6t9vqadCEb8pSvuyhB9ZjZ/s1600/mangsa-tanah-runtuh-rumah-anak-yatim.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik0wF-QEWos0WYhmuHom3rRuyYPXb_q1p8D7V0Jrl9BeARbrllZs9N5kY74r8wNi72Nbme9B0B7VskmJqKGjcLZeXKdIzTNPYRoLRnOCr_uspURF2JaIyHHKUPTmk82AI7jYa1Bl3e-vbb/s1600/248460_227977100549646_152030824810941_1055532_2154855_n+%25281%2529.jpgPasukan mencari dan menyelamat bertungkus lumus mengesan mangsa-mangsa
yang dikhuatiri tertimbus ekoran insiden tanah runtuh di Hulu Langat
yang berlaku pada pukul 2.30 petang, Sabtu. -
Foto THE STAR Oleh AZMAN GHANITragedi ketika latihan nasyid


ANGGOTA Bomba dan Penyelamat membawa keluar salah seorang mangsa yang
terselamat dalam kejadian tanah runtuh di Rumah Anak Yatim Al-Taqwa dan Madrasah Baitul-Taqwa, Hulu Langat semalam.


HULU LANGAT - Sekurang-kurangnya 13 orang terbunuh manakala tiga lagi dilaporkan masih tertimbus dalam kejadian tanah runtuh yang menimpa blok dewan makan di Rumah Anak Yatim Al-Taqwa dan Madrasah Baitul-Taqwa di sini petang semalam.

Sehingga pukul 11 malam tadi, pasukan penyelamat berjaya mengeluarkan sembilan mangsa yang terselamat termasuk seorang warden asrama berusia 22 tahun.


Kosmo! Online

Lari dikejar runtuhan tanah bukit


ANGGOTA penyelamat membantu seorang mangsa yang cedera dalam tragedi tanah runtuh di Rumah Anak Yatim Al-Taqwa dan Madrasah Baitul-Taqwa di Hulu Langat semalam.


HULU LANGAT - Penghuni Rumah Anak Yatim Al-Taqwa dan Madrasah Baitul-Taqwa di sini, Mohd. Jihad Jalal, 14, hanya sempat mengingat keadaan cemas dia dikejar runtuhan tanah sehingga separuh daripada tubuhnya tertimbus.


Kejadian pukul 2.15 petang semalam digambarkan berlaku begitu pantas sehinggakan Mohd. Jihad yang berada di bawah khemah yang terletak di sebelah dewan makan rumah anak yatim itu tergamam.

"Saya terus lari sampai terjatuh sebelum kena timbus dengan tanah dan batu hampir separuh badan.

"Nasib saya baik sebab ada orang kampung datang menarik saya keluar,'' cerita Mohd. Jihad yang masih terkejut dengan kejadian tersebut.

Remaja yang berasal dari Puchong, Selangor itu baharu tiga bulan menghuni rumah tersebut.

Sementara itu, seorang lagi penghuni, Mohd. Shahrizal Amrizal, 14, memberitahu, ketika kejadian dia sedang berjalan menuju ke dewan makan tersebut.

"Saya nampak ada beberapa orang rakan sedang mengelap kerusi dalam dewan itu. Bila saya nampak tanah runtuh, saya hanya sempat menjerit minta mereka lari,'' katanya.

Kosmo! Online

Mangsa lihat pergerakan tanah

HULU LANGAT 21 Mei - Seorang mangsa yang terselamat dalam tragedi tanah runtuh di Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Kebajikan Madrasah Al-Taqwa, Felcra Semungkis, Batu 14, di sini, hari ini, melihat dengan jelas pergerakan tanah di atas bukit berdekatan.

Wan Ahmad Hezzamullah Wan Ahmad Hazim, 15, berkata, sebaik sahaja melihat situasi bahaya itu, dia segera menjerit meminta semua orang yang berada di dalam khemah dan sedang berlatih nasyid supaya menyelamatkan diri.

Katanya, dianggarkan seramai 30 orang sedang berada di bawah khemah dan dewan makan bersebelahan serta sibuk membuat persiapan menyambut kehadiran rombongan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas).


berita penuh di sini Berita Harian Online


13 maut, 3 tertimbus


Mangsa dikenali dengan nama Hairi dibawa ke Hospital Ampang, Kuala Lumpur, semalam.

HULU LANGAT 21 Mei – Seramai 13 penghuni Rumah Anak- anak Yatim dan Anak-anak Kebajikan Madrasah Al-Taqwa, Felcra Semungkis, Batu 14, di sini, maut akibat tertimbus setelah tebing sebuah bukit berdekatan runtuh dan menghempap khemah yang mereka duduki.

berita penuh di sini Berita Harian Online


Dua beradik antara mangsa terkorbanKAJANG 21 Mei — Dua beradik, Mohd. Zaim Azahari, 14, dan adiknya Mohd. Azed, 8, adalah antara yang terkorban dalam tragedi tanah runtuh di Hulu Langat dekat sini, hari ini.

Mayat Mohd. Zaim dihantar ke Hospital Kajang pada pukul 8.55 malam manakala mayat adiknya dipercayai dihantar ke Hospital Ampang.


berita penuh di sini Berita Harian Online


Kerajaan sumbang Rm10,000 untuk setiap keluarga


MUHYIDDIN tiba di lokasi tragedi tanah runtuh di Rumah Anak Yatim Al-Taqwa dan Madrasah Baitul-Taqwa, Hulu Langat malam tadi.


HULU LANGAT - Kerajaan akan memberikan bantuan RM10,000 kepada setiap keluarga mangsa yang terkorban dalam tragedi tanah runtuh melibatkan anak yatim, warden dan kakitangan Rumah Anak Yatim Al-Taqwa dan Madrasah Baitul-Taqwa di Hulu Langat semalam.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kos rawatan mangsa yang cedera juga akan ditanggung oleh kerajaan.

"Kita akan menyediakan bantuan kesihatan dan tempat tinggal sementara kepada mangsa dan semuanya ditanggung oleh kerajaan," katanya kepada pemberita ketika melawat lokasi kejadian di sini malam tadi.

Muhyiddin turut mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa terlibat.

Sementara itu, Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, kejadian tanah runtuh itu sebenarnya boleh dielakkan.

Menurut beliau, ada kes pergerakan tanah berlaku berdekatan kawasan itu sebelum ini tetapi ia mungkin tidak dilaporkan kepada Jabatan Kerja Raya (JKR).

Kosmo! Onlinep/s : Sedih dengan tragedi

yang menimpa anak-anak ini.

Salam takziah dan Al-Fatihah

untuk anak-anak

yang tertimbus dan terkorban

dalam tragedi tanah runtuh di

Madrasah Anak Yatim Al-Takwa

Batu 14 FELCRA Hulu Langat.

Ya Allah,

Kau tempatkan anak-anak ini

ke dalam syurga Mu

dan semoga mereka ditempatkan

dalam golongan orang-orang yang beriman.

Sesungguhnya Allah swt lebih

menyayangi mereka.

http://2.bp.blogspot.com/-WtzB5mUpSHg/TdfMO_c-ysI/AAAAAAAAAKE/Z337pgy1Z88/s1600/028.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-PRS2MF9ndGM/TdfMXt5UgMI/AAAAAAAAAKY/wqa3oh9jE14/s1600/runtuh01.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-xevt2wxkTrs/TdfMQGrsJuI/AAAAAAAAAKI/000Ub_cXzUs/s1600/029.jpg

tanah runtuh


Pelajar Cerita Detik Cemas Tanah Runtuh - BERNAMA


=====Pelajar Cerita Detik Cemas Tanah Runtuh

KAJANG: "Saya jerit suruh yang lain melarikan diri namun tanah runtuh dalam sekelip mata menyebabkan kebanyakan rakan ditimbus," kata Mohd Iman Abdullah.

Mohd Iman, 14, adalah antara pelajar Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa yang sempat menyelamatkan diri dalam kejadian tanah runtuh itu yang menyebabkan 25 orang tertimbus.

Mohd Iman berkata beliau sempat menjerit menyuruh rakan-rakannya yang lain melarikan diri apabila melihat tanah mula runtuh.

"Ketika itu kami semua berada di bawah khemah kerana hendak menyiapkan persiapan majlis dan saya melihat tanah bergerak dan runtuh sedikit," katanya.

Seorang lagi pelajar yang terselamat Mohd Jihad Jalal, 14, berkata keadaan ketika itu huru hara dengan bunyi pekikan dan jeritan minta tolong. "Saya sendiri pada mulanya tertimbus sedikit di bahagian kaki sebelum ditarik oleh penduduk," katanya.

Mohd Faizal Isni, 17, pula berkata sebelum kejadian, dia terdengar bunyi kuat seakan ranting patah dan benda jatuh sebelum melihat tanah runtuh ke khemah.

"Ketika itu kami sedang siapkan pentas di khemah untuk sambut pegawai Finas yang dijadual datang pukul 5 petang dan saya berjaya melarikan diri sejurus kejadian," katanya.

Sementara itu, seorang penduduk setempat yang merupakan antara yang terawal tiba di lokasi kejadian berkata beliau tiba 10 minit selepas kejadian dan mendengar jeritan meminta tolong sebelum setengah jam kemudian tiada suara yang kedengaran.

"Saya nampak ada budak yang badannya separuh tersepit dan saya cuba mengalihkan runtuhan namun tidak berjaya.

"Ketika saya sampai dengar suara minta tolong tetapi setengah jam kemudian tiada suara langsung," katanya sambil memberitahu bahawa semalam hujan lebat di kawasan itu.

Warden asrama anak yatim itu, Mohd Hambali Ismail, 34, berkata kejadian berlaku selepas pelajar selesai makan tengah hari dan beberapa pelajar ditugas membersihkan ruang makan itu.

"Masa kejadian saya berada di asrama dan mendengar bunyi dentuman kuat dan saya tengok ramai pelajar dah tertimbus.

"Keadaan masa tu tak boleh gambar dengan kata-kata...," katanya yang telah lima tahun menjadi warden di situ.

Beliau berkata sebelum ini beberapa kejadian tanah runtuh kecil pernah berlaku kira-kira 50 meter dari bangunan rumah anak yatim itu.

"Kejadian ini mungkin ekoran kejadian bulan lepas," katanya. - BERNAMA


Teruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...