Photobucket

Sahabat Maya :

Wednesday, January 15, 2014

Kura-kura tewaskan arnab

Foto

Kura-kura tewaskan arnab

 

 

Beijing: Seekor kura-kura dilaporkan berjaya menewaskan arnab dalam pertandingan ski yang dianjurkan untuk haiwan peliharaan di utara China semalam.

Pelbagai jenis haiwan seperti kucing, anjing, ayam jantan dan itik saling bersaing ke garisan penamat di cerun bersalji di Hunan, lapor akhbar China News Service.
Seramai 40 pemilik haiwan dibenar meletakkan haiwan peliharaan mereka di atas peralatan ski atau luncuran salji.
Dalam keputusan yang tidak dijangka menyerupai kisah dongeng Greek, seekor kura-kura mengalahkan arnab dengan haiwan reptilia itu mendapat tempat ketiga secara keseluruhan.


FotoKURA-KURA dan arnab bersaing 
sesama sendiri dalam pertandingan ski 
membabitkan haiwan peliharaan di
 Hunan, China, semalam.
Akhbar melaporkan arnab tewas kerana ia suka melompat dan tidak mematuhi arahan pemiliknya.
“Keadaan itu membolehkan arnab dipintas kura-kura,” lapornya.Kura-kura yang biasanya dijangka berhibernasi ketika musim sejuk dilihat bergerak di atas peralatan ski pemiliknya. 

Akhbar itu turut menyiarkan gambar seekor itik kuning memakai tali leher merah yang diberi sijil penghargaan kerana berjaya menamatkan perlumbaan. - AFPTeruskan membaca..

:)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLhSL0syEvUK-nGJFIgwodWTFN7hfd9nCSHHwJd-AU1KjAuOvwbQgbQCTwLhwo9DTpZ911INkmDobNBrJHrec7wJcQ4IlDx8HeYPSS9yJmFvkiKcQTs6uz8DNoIcjeMcusIHO-gWo3hl2M/s1600/bersyukurlah+%25281%2529.gif
Teruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...