Photobucket

Sahabat Maya :

Thursday, January 7, 2010

Bawa skrip berbezaSetahun yang lalu, skuad bola sepak kebangsaan dibelasah 5-0, tetapi hari ini Malaysia turun menghadapi lawan yang sama.

Namun berdasarkan perkembangan semasa, setidak-tidaknya skuad bimbingan K Rajagobal akan menampilkan skrip berbeza ketika turun menentang Emiriah Arab Bersatu (UAE) di Stadium Al Shabab Dubai bagi perlawanan kelayakan Piala Asia 2011.

Sekalipun pintu ke pusingan akhir dianggap sudah tertutup dan sekadar pelengkap jadual Kumpulan C, Rajagobal tetap membawa harapan dan menganggap perlawanan kelayakan Piala Asia hari ini tetap penting.

“Bukan senang Malaysia mahu mengaturkan pertemuan dengan pasukan hebat seperti UAE. Kami akan menggunakan kesempatan ini untuk menimba pengalaman sebaiknya.

“Perlawanan di Dubai saya sifatkan sebagai peluang terbaik untuk menentang lawan antarabangsa yang lebih kuat dan tinggi ranking.:

“Apa yang penting peminat dapat menerima apa sahaja keputusan di sana.

“Sudah pasti kami ke sana membawa misi untuk melakukan sesuatu. Saya yakin dengan kemampuan pemain saya. Saya mahu mereka terus berusaha keras untuk meningkatkan permainan mereka,” katanya.

Bagi perlawanan menentang pasukan yang dibimbing Srecko Katanec itu, Malaysia hanya membawa seramai 18 pemain sahaja termasuk hanya seorang sahaja pemain senior, Norhafiz Zamani Misbah sebagai kapten.

Rajagobal terpaksa mengetepikan Sabre Mat Abu, Mazlizam Mohamad, Abdul Manaf Mamat, Ahmad Shakir Ali dan Amri Yahya yang masih bergelut dengan kecederaan.

Jurulatih itu jelas menuntut komitmen dan kecergasan tinggi daripada anak buahnya.

“Adalah mustahil memanggil pengganti mereka kerana liga belum lagi bermula.

“Pasukan ini ada masa depan dan kami akan bersedia dengan pemain dengan pemain muda.

“Sudah pasti suasananya berbeza. Saya tidak mahu mereka terus leka.

“Pemain tidak perlu takut dan bermainlah dengan penuh keyakinan. Itu penting sebagai persediaan pada masa depan,” katanya.

Sumber : Sinar Harian
Teruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...