Photobucket

Sahabat Maya :

Saturday, November 13, 2010

DOWNLOAD BAHAN KSSR TAHUN 1DOWNLOAD BAHAN


KSSR TAHUN 1

KLIK DI SINIATAUBANNER


UNTUK DOWNLOAD


BAHAN KSSR TAHUN 1

Teruskan membaca..

Taktik kotor China.
JAGUH trek negara, Azizulhasni Awang gigih menjalani latihan menjelang saingan acara lumba basikal hari ini.

Taktik kotor China


BELUM pun turun ke gelanggang, sudah ada permainan kotor diatur oleh China.

Mungkin itu niat sebenar tuan rumah Sukan Asia 2010, China dalam acara lumba basikal trek di Guangzhou ini.

Setelah menyedari peluang mereka mungkin tidak sehebat pencabar-pencabar lain, terutamanya pelumba Malaysia, negara tuan rumah itu telah menyusun jadual yang agak padat dan mengelirukan dalam acara trek berbasikal.

Situasi tersebut menyaksikan skuad trek negara terpaksa merombak semula pelumba-pelumba dalam beberapa acara bagi mengelak daripada terlepas sasaran pingat.

Antara yang menjadi mangsa ialah pelumba sensasi negara, Mohd. Azizulhasni Awang yang terpaksa mengorbankan acara pecut berpasukan dan digantikan oleh pelumba muda, Mohd. Edrus Yunos.

Pengurus skuad lumba basikal negara, Datuk Naim Mohammad jelas sekali terkilan dengan taktik kotor China itu, namun tidak mempunyai banyak pilihan selain mengubah semula barisan pelumba dalam beberapa acara di temasya ini.

"Saya memang hairan mengapa jadual pertandingan di sini agak padat dan tidak mengikut tradisi seperti kejohanan-kejohanan biasa. Ini memaksa kita menangani masalah ini dengan segera," kata Naim semalam.

baca lagi Kosmo!

Teruskan membaca..

Memburu emas di Sukan Asia XVI.
Pemain badminton negara, Koo Kien Keat megah membawa Jalur Gemilang ketika upacara perasmian Sukan Komanwel di Guangzhou, semalam.

Buruan 9 emas bermula


GUANGZHOU – Malaysia membuka tirai Sukan Asia XVI yang dirasmikan semalam, dengan misi memburu pingat pertama dalam empat acara sukan yang menawarkan rebutan pingat hari ini.

Renang, basikal trek, menembak dan wusyu menjadi taruhan hari pertama kontingen seramai 333 atlet dan sebanyak 144 orang pegawai sepanjang temasya dari 12 hingga 27 November ini.

Pun begitu, wusyu dan basikal trek wanita menjadi tumpuan hari ini, dengan harapan dapat menyumbang pingat pertama negara tanpa mengira apa warnanya sekalipun.

Wusyu yang tidak pernah menghampakan kontinjen negara sejak temasya Busan 2002 dan Doha 2006 akan mempertaruhkan empat disiplin, Taolu Changquan (lelaki), Taolu Nandao (wanita), Taulo Nandaou dan Nanquan (wanita) serta Sanshou 75 kilogram dalam saingan, hari ini.

baca lagi Utusan MalaysiaTeruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...