Photobucket

Sahabat Maya :

Sunday, July 7, 2013

Penjawat awam dapat insentif LPPT
Penjawat awam dapat insentif LPPT

  
Nilai: Penjawat awam berpeluang mendapat insentif atau kredit tambahan dalam Laporan Penilaian Prestasi Tahunan (LPPT), sebagai penghargaan terhadap sumbangan diberi.


Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa berkata, ia akan diberi kepada mereka yang aktif dalam kegiatan luar, termasuk sukan, selagi tidak mengganggu tugas hakiki. Katanya, ketua jabatan akan diminta memberi kredit tambahan kepada yang layak berbanding penetapan pemberian markah lima peratus yang ditetapkan sebelum ini.“Jika mereka (penjawat awam) mencapai peringkat atau tahap lebih tinggi, saya akan berbincang dengan ketua setiausaha kementerian supaya memberi markah penuh atau terbaik.
“Ini bertujuan menarik minat penjawat awam menyertai aktiviti luar mewakili jabatan dan negeri ke peringkat lebih tinggi,” katanya.Beliau berkata demikian selepas Majlis Penutup dan Penyampaian Hadiah Kejohanan Olahraga Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota Kerajaan (MAKSAK) ke-45 di Stadium Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), di sini, semalam.
Turut hadir, Panglima Tentera Laut yang juga Yang Dipertua Majlis Sukan Angkatan Tentera Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.

Sumber : http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/PenjawatawamdapatinsentifLPPT/MA/Article

Teruskan membaca..

Lawak la pulak .. :)
Teruskan membaca..

Mengemaskini e-Profile SPLG Login melalui Modul Individu eProfil atau
 boleh terus click link ke eProfil :
Teruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...