Photobucket

Sahabat Maya :

Wednesday, March 10, 2010

Dunia Nak Kiamat........

Nenek bertandukHENAN (China): Seorang wanita tua mengejutkan rakan dan anggota keluarganya apabila ketumbuhan menyerupai tanduk tumbuh di dahinya.

KEADAAN tanduk yang tumbuh pada dahi Zhang.

KEADAAN tanduk yang tumbuh
pada dahi Zhang.

pix_topright

Tanduk itu mula tumbuh di dahi Zhang Ruifang,
101, tahun lalu.


Ketumbuhan itu kini sudah enam sentimeter panjang dan pada masa sama, satu lagi ketumbuhan serupa kelihatan di sebelah kanan dahinya.


Keadaan nenek itu menyebabkan keluarganya di Kampung Linlou, wilayah Henan, bimbang dan hairan.


Anak bongsunya, Zhang Guohzheng, 60 berkata, keluarganya tidak memberi tumpuan apabila setompok kulit kasar muncul pada dahi ibunya tahun lalu.


Menurut Zhang yang abang sulungnya berusia 82 tahun, tanduk berkenaan semakin panjang dari semasa ke semasa. “Ia sudah enam sentimeter. Dan kini, ketumbuhan yang sama muncul pada sebelah kanan dahinya. Ia mungkin satu lagi tanduk.” Walaupun tidak diketahui ketumbuhan itu, ia menyerupai tanduk.

Biasanya, ketumbuhan seumpama itu hanya tumbuh pada manusia sepanjang beberapa milimeter tetapi ada yang boleh tumbuh hingga beberapa sentimeter.


Ketumbuhan itu biasanya dialami oleh golongan tua berusia antara 60 hingga 70 tahun. - Agensi


myMetro

Teruskan membaca..

Solat Rasulullah

SIFAT SOLAT NABI


Solat ialah salah satu perkara ibadah yang terpenting didalam Islam. Dan seperti yang telah nabi kita sabdakan di dalam sebuah hadis yang sahih : " Solatlah sepertimana kamu melihat aku bersolat". Maka dengan itu marilah kita bersama-sama bermuhasabah dan menilai semula perlakuan solat kita adakah mengikut kepada Solat Rasulullah? Jadi marilah kita menonton video di bawah untuk :


Teruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...