Photobucket

Sahabat Maya :

Tuesday, July 31, 2012

Sultan Ibrahim ceriakan majlis masak bubur lambukSultan Ibrahim

ceriakan majlis masak bubur lambukSULTAN Ibrahim mengacau bubur lambuk sambil diperhatikan
oleh Raja Zarith Sofiah dan Tunku Abu Bakar (tengah)
di Kampung Tengah, Sungai Terap, Muar kelmarin.MUAR - Ramadan pada kali ini amat bermakna kepada penduduk di Kampung Tengah, Sungai Terap di sini apabila majlis pengagihan bubur lambuk dihadiri oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ismail Ibni Almarhum Sultan Iskandar.
Pada majlis di Masjid As Syakur di kampung itu kelmarin, baginda mencemar duli menyertai penduduk mengacau bubur lambuk. Turut hadir ialah isteri baginda, Raja Zarith Sofiah Sultan Idris dan putera bongsu, Tunku Abu Bakar.
Sambil mengacau bubur lambuk baginda sempat berseloroh dengan penduduk kampung dengan menyatakan bubur lambuk yang dikacaunya lebih sedap berbanding tiga kawah lain yang dimasak penduduk kampung.
Dalam kesempatan tersebut, Sultan Ibrahim turut menunjukkan kepada Tunku Abu Bakar cara-cara untuk mengacau bubur lambuk sebelum menyuruh puteranya itu melakukan perkara yang sama.
Selepas itu baginda turut mengagihkan bubur lambuk kepada penduduk kampung sebelum berangkat dan mencemar duli melawat bazar Ramadan di Sungai Abong di sini.

Sumber

Teruskan membaca..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...