Sahabat Maya :

Saturday, March 20, 2010

Hujan oh Hujan...Thanks Allah swt!Most people are about as happy as they make up their minds to be. ---Abraham LincolnSejak beberapa minggu ini kita didedahkan oleh Allah dengan dugaan suhu yang agak tinggi.Tidak senang duduk dibuatnya.Tidak terkecuali aku yang sedang merantau di tempat orang ini.

Dan sehubungan dengan itu juga lah aku fikir mungkin solat memohon hujan ini dilakukan di negeri Cik Siti Wan Kembang ini.Solat sunat Istisqa'(solat memohon hujan)yang dilangsungkan ini bersaksikan ribuan jemaah yang hadir,yang mana sebaik sahaja solat dimulakan maka hujan mula turun.Sungguh tersentuh jiwa ku akan apa yang dizahirkan Allah di depan hamba-hambaNya ini.

Mengikut laporan hujan mula turun pada bacaan surah al-fatihah.Solat yang dimulakan pada pukul 8.30 pagi itu diimankan oleh Tuan Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat.
LANGIT YANG TERANG SECARA TIBA-TIBA MENDUNG DENGAN IZIN ALLAH
(klik gambar untuk paparan penuh)


HUJAH MULA MEMBASAHI TUBUH PARA JEMAAH
(klik pada gambar untuk paparan penuh)


p/s-Aku benar-benar insaf akan apa yang terjadi ini.Cukup menginsafkn.Mudah-mudahan kita semua mendapat hidayah dan tergolong bersama orang-orang yang benar jalannya.Insyarallah.

Sumber : http://syahbandar87.blogspot.com/2010/03/kekuasaan-allah.html

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...